Currykyckling
 
Currykyckling

INGREDIENSER
3 st. kycklingfiléer ca 350 gram
3 msk margarin
3 tsk Thai curry pulver, t.ex. Kockens Curry Thai Red
3 msk vetemjöl
1 köttbuljong tärning
1-2 msk matlagningsgrädde
5 msk Kikkoman soja till marinad
1 msk Kikkoman soja till såsen

GÖR SÅ HÄR
Kycklingen:
1) Skär upp kycklingen i bitar, ca 3 cm.
2) Marinera kycklingen i en skål med ren Kikkoman soja.
3) Låt ligga i minst 30 minuter.

Currysåsen:
1) Lös upp buljongtärningen i 5 dl kokhett vatten.
2) Smält margarinet i en kastrull.
3) Häll i curryn och fräs i ca en halv minut.
4) Häll i mjölet och rör om.
5) Häll i buljongen.
Koka upp och smaka.
Häll i sojan.
Häll i grädden för att runda av smaken.

Kycklingen:
1) Slå över kycklingen i ett durkslag och låt sojan rinna av.
2) Fräs kycklingen, krydda på rikligt med extra curry-pulver.
3) När kycklingen är färdigstekt, slå i såsen.

Servera med basmatris och tomat.


För att göra egen currypasta: Ta måtten till currysåsen cirka tre-fyra gånger.
1) Lös upp buljongtärningen i kokhett vatten.
2) Smält majsolja i en kastrull, (byt ut margarinet).
3) Häll i curryn och fräs i ca en halv minut.
4) Häll i mjölet och rör om.

Låt svalna och häll i en kryddburk.

  Kategori Middag/kyckling  
  Upplagd 2007-01-01 00:00 (2019-10-15 12:19)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r1.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27