Carl Butlers Pepparstek
 
Carl Butlers Pepparstek

INGREDIENSER
1 utskuren biff per person
Hel svartpeppar
Salt
2 msk vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
Margarin

GÖR SÅ HÄR
1) Krossa 2-3 tsk svartpeppar i en mortel eller på annat sätt. Använd inte pepparkvarn, då blir pepparn alltför finmalen.
2) Tryck in pepparn i biffens båda sidor och låt den stå i ca 1-timme.
3) Lägg 1 msk margarin i en stekpanna. Precis när margarinet börjar bli bryna lägger du i biffen. Stek de sen ca 3 minuter på varje sida. Salta.
4) Ta upp biffen ur pannan och håll den varm.
5) Slå vinet i pannan och låt den skölja ur pannan. Men slå inte ut det. Häll i grädden.
6) Höj värmen så att såsen kokar ordentligt. Vispa hela tiden och låt grädden koka ner till den blir tämligen tjock.
7) Smaka av med salt om det behövs.
8) Slå såsen över biffen.


Från Carl Bultles kokbok.

  Kategori Middag/kött  
  Upplagd 2007-06-03 17:15 (2019-10-15 12:22)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r10.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27