Himmelsk gryta med fläskfilé
 
Himmelsk gryta med fläskfilé

INGREDIENSER
1 fläskfilé, ca 600 g
2 paket bacon, ca 280 g
10 champinjoner
1 rödlök
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
2 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
2 tsk tomatpuré
1-2 tsk sambal oelek
1 msk vetemjöl
Salt, peppar
Smör/olja att steka i

GÖR SÅ HÄR
1) Skär fläskfilén i tunna skivor.
2) Strimla bacon.
3) Finhacka löken.
4) Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora.
5) Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna.
6) Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner.
7) Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek.
8) Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter.


Bra tips
För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen.
Koka ytterligare 3 min.
Smaka av med salt och peppar.


  Kategori Middag/kött  
  Upplagd 2016-09-05 18:31 (2019-10-15 12:24)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r19.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27