Basilikafilé
 
Basilikafilé

INGREDIENSER
500 gram fläskfilé
3 st vitlöksklyftor
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1.5 dl Köttbuljong
2 dl crème fraiche
1 kruka färsk basilika
1 dl riven lagrad ost, tex Grevé

GÖR SÅ HÄR
1) Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
2) Bryn köttet i smör och lägg över i en vid gryta. Fräs vitlöken och lägg över i grytan.
3) Rör i salt, peppar, buljong och crème fraiche. Låt grytan koka i 5 min.
4) Skär basilikan i strimlor. Rör i nötter, ost och hälften av basilikan.
5) Strö resten av basilikan över.

Servera med pasta och en grönsallad eller pressad potatis och stekta tomater.


  Kategori Middag/kött  
  Upplagd 2016-09-05 20:05 (2019-10-15 12:24)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r23.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27