Tomat- och pastasoppa
 
Tomat- och pastasoppa

INGREDIENSER
2 dl pasta, spiralpasta eller makaroner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 burk passerade tomater, ca 400 g
4 dl vatten
2 1/2 matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongstärningar
1 dl färsk eller fryst basilika
1/4 krm cayennepeppar
eventuellt salt
smör

GÖR SÅ HÄR
1) Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2) Skala och hacka löken.
3) Fräs den i smör i en kastrull.
4) Häll på tomater, vatten och grädde.
5) Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter.
6) Grovhacka den färska basilikan.
7) Lägg i den kokta pastan och smaksätt med basilika, cayennepeppar och eventuellt salt.


Gott med fetaoströra till
100 g fetaost
250 g Kesella
1 tsk örtkryddor

Mosa fetaosten och blanda i kesellan och örtkryddorna.


  Kategori Middag/vegetarisk  
  Upplagd 2016-09-05 20:55 (2019-10-13 20:42)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r26.htm  
  Skapad 2019-10-13 20:45