Fläskfilé med grönpepparsås
 
Fläskfilé med grönpepparsås

INGREDIENSER
1 msk matfett
2 gula lökar, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
4 stjälkar selleri, skivade
1 msk grönpeppar, i lag
400 g fläskfilé, strimlad
3 msk oxfond rödvin
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 pkt bandpasta, färsk
1 dl persilja, finhackad
1 dl parmesan, riven

GÖR SÅ HÄR
1) Hetta upp en panna med fett och bryn lök, vitlök, selleri och grönpeppar på medelhög värme i 3-4 minuter.
2) Tillsätt fläskfiléstrimlor och bryn ytterligare 5 minuter. Häll på fond och matlagningsgrädde.
3) Koka upp och sjud. Smaka av med salt och peppar.

4) Koka pastan i saltat vatten enligt instruktion.
5) Häll av vattnet och låt pastan rinna av.
6) Blanda med såsen, tillsätt persilja och parmesan.

Servera med bandpasta


  Kategori Middag/kött  
  Upplagd 2016-09-06 18:05 (2019-10-15 12:24)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r28.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27