Sill provencale
 
Sill provencale

INGREDIENSER, 4-6 portioner
420 gram färdig inläggningssill (Abba)
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl svarta oliver, utan kärnor, skivade
10 basilikablad, finstrimlade
10 soltorkade, marinerade tomater (gärna Zetas marinerade i balsamvinäger)
1 dl rostade pinjenötter

GÖR SÅ HÄR
1) Häll av lagen från sillen. Skär sillen i fina bitar.
2) Pressa vitlöksklyftan i crème fraichen. Klipp tomaterna i tunna strimlor och vänd ner dem tillsammans med oliver och basilika. Smaka av med salt och peppar.
3) Vänd ner sillen. Servera sillröran på rostat bröd och toppa med pinjenötter.

  Kategori Sill  
  Upplagd 2007-01-01 00:00 (2018-08-21 08:53)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r3.htm  
  Skapad 2018-08-23 10:45