Rabarbermarmelad
 
Rabarbermarmelad

INGREDIENSER
0,5 kg rabarber
1 liter vatten
0,8 kg socker
1/2 flaska fruktpektin, 90 ml

GÖR SÅ HÄR
1) Skölj och skär upp rabarberna i cm stora biter
2) Häll i rabarber och vattnet i en kastrull och låt det småkoka 10 - 15 minuter. Den ska få en marmeladig konsistens.
3) Tillsätt socker under omrörning.
4) Koka upp under omrörning och låt det koka kraftig i någon minut.
5) Tag av kastrullen från spisen och häll i fruktpektin.
6) Skumma och rör sakta för att förhindra att rabarberna flyter upp
7) Häll upp i väl rengjorda burkar, sätt på täta lock.

Marmeladen stelnar till sig efter ett dygn eller två.


  Kategori Saft/sylt  
  Upplagd 2016-09-06 19:55 (2016-09-07 19:52)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r34.htm  
  Skapad 2018-08-23 10:45