Äppelmos, opasserat
 
Äppelmos, opasserat

INGREDIENSER
3 kg äpplen
2 dl vatten
1 kg socker
1 tsk askorbinsyra
1 tsk natriumbensonat
1 tsk kaliumsorbat

GÖR SÅ HÄR
1) Kärna ur, skala och skär äpplena i klyftor.
2) Häll i vatten och äpplen i en kastrull och koka på svag värme.
3) Rör om och mosa äpplena efter som det kokar.
4) När moset är lagom mosig tillsätt socker och smaka av.
5) Koka upp under omrörning med sockret i.
6) Ta kastrulle av spisen.
7) Fyll ett glas eller liknanden med äppelmos och tillsätt där askorbinsyra, natriumbensonat och kaliumsorbat, rör om så att det blandas ordentligt.
8) Häll i glaset med äppelmos i kastrullen och rör om ordentligt.
9) Låt mosen svalna och häll sen upp det i burkar.

Var försiktig med sockret, ta lite i taget och smaka av.


  Kategori Saft/sylt  
  Upplagd 2016-09-06 20:10 (2016-09-06 20:22)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r35.htm  
  Skapad 2018-08-23 10:45