Kasslergryta med fransk senapssås
 
Kasslergryta med fransk senapssås

INGREDIENSER
300 g kassler
1 st purjolök
1 msk smör
1 st buljongtärning
1-2 msk fransk senap
1 msk vetemjöl
1 1/2-2 dl vatten
1 dl crème fraiche
1/2 dl klippt gräslök

GÖR SÅ HÄR
1) Skär kasslern i smala strimlor och purjolöken i tunna ringar.
2) Smält smör i en stekpanna, lägg i purjolöken och låt den mjukna utan att ta färg.
3) Tillsätt kassler, buljongtärning och senap.
4) Strö över mjölet och rör om.
5) Späd med vatten och crème fraichen.
6) Lägg i gräslöken, men spar lite till garnering.
7) Koka ca 5 minuter. Strö över resten av gräslöken.

Servera med kokt potatis gärna pressad eller ris och sallad.



  Kategori Middag/kött  
  Upplagd 2016-09-07 21:05 (2019-10-15 12:24)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r42.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27