Fläskfilé med champinjoner och rökt fläsk
 
Fläskfilé med champinjoner och rökt fläsk

INGREDIENSER
500 g fläskfilé
200 g champinjoner, delade i kvartar
75 g rökt sidfläsk, i små tärningar
2 st gullök, finhackade
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
3 dl grädde
2 msk hackad färsk timjan

GÖR SÅ HÄR
1) Putsa fläskfilén och skär den i 2-3cm skivor, platta till dom en aningen, salta och peppra på båda sidorna.
2) Stek svampen i en het panna med olja tills den får färg, salta svampen, Lägg i en klick smör och lägg ner den finhackade löken och låt den få lite färg. Lägg upp på ett fat och lägg å sidan.
3) Stek det rökta fläsket, tillsätt lite olja om det behövs. När det har fått färg lägg upp det på fatet med svampen, men låt fettet vara kvar i pannan.
4) Tillsätt en klick smör och stek fläskfilén så den får fin färg på båda sidorna.
5) Lägg tillbaka löken, svampen och fläsket i pannan och häll på vattnet med kalvfonden, rör i botten så alla goda smaker koka loss.
6) låt vätskan koka ner till hälften och häll sedan på grädden och låt det hela småputtra tills köttet är klart och såsen blivit krämig.
7) Tillsätt timjan och smaka av med lite salt och svartpeppar.

Servera med t.ex. ris eller pressad potatis.


  Kategori Middag/kött  
  Upplagd 2016-09-07 21:19 (2019-10-15 12:23)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r43.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27