Klassisk Kalops
 
Klassisk Kalops

INGREDIENSER
600 kg nötkött, t.ex högrev eller fransyska
3 morötter
2 st gula lökar
3 msk kalvfond, koncentrerad
2 st lagerblad
12 st kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 l vatten
smör, och olja till stekning
salt
vitpeppar

GÖR SÅ HÄR
1) Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
2) Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
3) Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.
4) Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
5) Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
6) Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
7) Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis och hela inlagda rödbetor.


  Kategori Middag/kött  
  Upplagd 2016-09-08 20:32 (2019-10-15 12:24)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r47.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27