Risotto med lax och grönt
 
Risotto med lax och grönt

INGREDIENSER
300 g lax
1 röd paprika
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
2 1/2 dl risotto-ris, t.ex. arborio
5-6 dl fiskbuljong
1 dl ärtor
1 dl majs
4 msk dill
1 lime
salt
citronpeppar

GÖR SÅ HÄR
1 Skär fisken i bitar, hacka paprikan, strimla purjolöken och skär vitlöken i skivor.
2 Fräs lök och ris i oljan, tillsätt fiskbuljongen och låt puttra i 10 minuter.
3 Tillsätt fisken och koka i ytterligare drygt 5 minuter.
4 Lägg ner paprika, ärtor, majs och dill. Krydda och låt puttra i ytterligare 2-3 minuter.
5 Tvätta av och grovskiva skalet av en lime att dekorera risotton med.



  Kategori Middag/fisk  
  Upplagd 2016-10-16 22:02 (2019-10-15 12:25)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r52.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27