Lussebullar
 
Lussebullar

INGREDIENSER
Saffransblandning.
0,5 gram saffran (en påse)
10 gram/ml kokande vatten
10 gram strösocker

Fördeg.
250 gram mjölk
275 gram/ml mjöl
25 gram jäst

Saffransdeg.
250 gram vetemjöl
100 gram socker
5 gram salt
100 gram rumsvarmt smör

GÖR SÅ HÄR
1) Blanda saffran, socker och vatten, låt dra i ca 20 minuter.
2) Värm mjölken till 30 grader och blanda ihop med mjöl, jäst och saffransblandningen. Låt jäsa i 30 minuter.
3) Tillsätt vetemjöl, socker och salt och knåda i maskin i ett par minuter.
4) Tillsätt rumsvarmt smör och knåda till en smidig deg i 10-15 minuter i maskin.
5) Låt degen vila i 30 minuter.
6) Baka ut bullarna, du behöver inget mjöl till utbakningen. Kavla ut degen och skär i remsor. Rulla dem inåt mitten, vänd och rulla åt andra hållet.
7) Låt bullarna jäsa till ca dubbel storlek, det tar 2-3 timmar.
8) Lägg russinen i blöt i 20 minuter. Sätt sedan russinen i bullarna.
9) Sätt ugnen på 230 grader och grädda bullarna i 8 minuter tills de fått fin färg.
10) Så fort du har tagit ut dem ur ugnen, pensla hela bullarna med ägg uppvispar med lite vatten och salt.


Recept från https://brinkenbakar.ellematovin.se/lussekatter/ .

  Kategori Bakverk  
  Upplagd 2016-10-17 20:07 (2020-01-22 20:23)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r56.htm  
  Skapad 2020-01-22 20:24