Pannbiff med gräddsås
 
Pannbiff med gräddsås

INGREDIENSER
ca 500 g blandfärs
1 dl mjölk/grädde
1/2 dl ströbröd
1 msk oxfond
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Sås
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl köttbuljong

GÖR SÅ HÄR
1) Blanda mjölk/grädde, ströbröd och ägg i en bunke. Rör runt och låt svälla 2 minuter.
2) Blanda ner färsen och oxfond, blanda väl och krydda med salt och peppar.
3) Forma färsen till åtta biffar med vattenfuktade rena händer.
4) Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna på medelvärme.

Sås
5) Blanda majsstärkelse med grädde (rör så att klumparna försvinner) och häll det och buljong i pannan över biffarna.
6) Låt sjuda ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatisen och gärna lingonsylt.


Bra tips
Lite extra salt och en tsk kalvfond i färsen gör det godare.

  Kategori Middag/köttfärs  
  Upplagd 2016-11-14 21:04 (2019-10-15 12:25)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r57.htm  
  Skapad 2019-10-15 12:27