Hembakat knäckebröd
 
Hembakat knäckebröd

INGREDIENSER
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk salt
6,5 dl rågmjöl
6,5 dl vetemjöl
1 msk honung

Ger cirka 18 stora bröd.

GÖR SÅ HÄR
1) Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten.
2) Tillsätt salt och honung.
3) Blanda ner mjölet. Degen ska vara klibbig.
4) Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.

5) Gör en korv och dela upp degen i önskat antal bröd.
6) Tillsätt rikligt med rågmjöl vid utkavlingen. Kavla varje bit tunn, bara några millimeter tjock.
6) Måtta med en bunke och tryck ut knäckebröden. Använd ett litet runt mått för hålen i mitten.
7) Grädda direkt i ugnen på 250 grader i 6–8 minuter. Passa noga för det kan gå fort.
8) Låt svalna på galler för att de inte ska bli svampiga.


  Kategori Bakverk  
  Upplagd 2017-04-07 19:40 (2018-08-20 08:29)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r63.htm  
  Skapad 2018-08-23 10:45