Kanelbullar
 
Kanelbullar

INGREDIENSER
Deg
150 g smör
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker eller vit baksirap
1/2 tsk salt
800 g (ca 1,4 l) vetemjöl

Fyllning
150 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk kanel

GÖR SÅ HÄR
1) Smält smör i en kastrull, häll i mjölken och värm upp det till 37 grader, fingervarmt.
2) Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan, rör runt så att jästen löses upp.
3) Tillsätt socker, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
4) Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
5) Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
6) Förblanda strösocker och kanel i en kopp eller liknande.

7) Knåda degen med det resteraden mjölet.
8) Dela upp degen i fyra delar och kavla ut delarna till en avlång kaka,ca 5 mmm tjock.
9) Bred på smör och strö över av socker/kanel blandningen.
10) Rulla ihop degen och skär av lagom stora bitar, ca 10 bitar.
11) Vik ändar på rullen och placera den under bullen och lägg den på en plåt.
12) Täck över bullar och låt den jäsa ca 40 minuter.

13) Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
14) Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter, 225 grader.
15) Täck bullarna när de kommer ut ur ugnen.


Bra tips
Receptet är på ca 40 bullar.


  Kategori Bakverk  
  Upplagd 2018-08-16 22:16 (2018-08-20 11:16)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r72.htm  
  Skapad 2018-08-23 10:45