Glass utan maskin
 
Glass utan maskin

INGREDIENSER
3,0 dl vispgrädde
2,5 dl mellangrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 msk Vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR
1) Blanda grädden och vispa tills mjuka toppar bildas.
2) Vänd ner den kondenserade mjölken.
3) Lägg i vaniljsockret.
4) Blanda väl.

Sen är det bara att ha smakfantasi, här kommer några favoriter.
Dela först upp glassen i tre burkar.

Blåbärsglass
Ta 125 gram färska blåbär och mosa väl.
Blanda i en av burkarna.

Lakritsglass
Cirka 1/2 tsk saltlaktris pulver, Obs använde inte rålakrits, saltlaktris ska det vara.
Blanda i en av burkarna.
Ta mindre i början och smaka av, det blir kraftig smak.

Vaniljglass
1 msk Vaniljsocker
1 tsk äkta vanilj
Blanda i en av burkarna.
Även här gäller det att smaka av


Bra tips
Frys i minst 6 timmar, helst över natten.

Tänk på att:
Vispa försiktig ner smakerna i glassmeten, om det kommer för mycket luft i glassen blir det iskristaller.
"Tunga" smaker kan helt enkelt sjunka till botten i glassmeten, t.ex. i blåbärsglassen. Kan lösas med att man vänder på glassen några gånger under frysprocessen, varje/varannan timme.


  Kategori Övrigt  
  Upplagd 2018-08-17 22:25 (2018-08-29 08:11)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r75.htm  
  Skapad 2018-08-29 08:15