Jamie Olivers Pasta Pomodori med mozzarella  

  Jamie Olivers Pasta Pomodori med mozzarella INGREDIENSER
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 torkad chili
1,5 burk skalade plommontomater
1 kruka färsk basilika
3 dl riven parmesanost
3 mozzarellabollar, 125 g
Salt och peppar
1/2 msk rödvinsvinäger (tillval)

Lämplig pasta, Orecchiette eller Gnocchi

GÖR SÅ HÄR
1) Hacka löken, vitlöken och mosa chilin.
2) Stek lätt löken, vitlöken och chilin i olivolja, det ska bara mjukna inte få färg. 5-10 minuter på låg värme.
3) Lägg i plommontomaterna och 1 dl vatten i pannan med löken och chilin, låt sjuda i ca 20 minuter.
4) Mixa alltsammans till en jämn sås.
5) Lägg i basilika bladen, kryddor och eventuellt lite vinäger, mixa ner detta också.
6) Koka pastan enligt anvisningarna.

7) Blanda pastan med såsen och 1 dl parmesanost.
8) Smörj en ugnsfast form med olivolja och lägg i hälften av blandningen.
9) Lägg på hälften av mozzarellaosten i bitar (tärningar 1x1 cm) och 1 dl parmesanost.
10) Lägg på andra halvan av blandningen och resten av mozzarellaosten, avsluta med resten av parmesanosten på toppen.
11) Sätt in ugnen, 200 grader i 15 minuter.



  Kategori Middag/vegetarisk  
  Upplagd 2018-08-19 13:32 (2019-10-13 20:44)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r78.htm  
  Skapad 2019-10-13 20:45