Matjessilltårta
 
Matjessilltårta

INGREDIENSER
6 matjessill filéer
1 knippe gräslök
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 kesella
3 gelatinblad

Dekoration:
1/2 dl hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom

Botten:
300 gram kavring
1 dl smält smör

GÖR SÅ HÄR
1) Mixa kavring och smält smör i en matberedare till en slät konsistens.
2) Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.
3) Blötlägg gelatinbladen.
4) Finhacka matjessillen och gräslöken. Ta undan lite gräslök till garneringen.
5) Vispa grädden.
6) Blanda sill, gräslök och grädde med crème fraiche och kesella
7) Ta upp och krama ut den mesta vätskan ur gelatinbladen, värm/smält dessa sedan i en kastrull.
8) Vänd ner gelatinet i matjessillblandningen.
9) Ställ kallt, gärna över natten.

Garnera med stenbitsrom och hackad röd- och gräslök.


  Kategori Sill  
  Upplagd 2007-05-31 23:17 (2018-08-20 11:21)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r9.htm  
  Skapad 2018-08-23 10:45