Pasta Puttanesca  

  Pasta Puttanesca INGREDIENSER
6 dl torkad pasta
380g valfria sort bönor
1 gul lök
1 morot
1 klyftor vitlök
1 paprika
10 kalamataoliver
2 msk tomatpuré
0,5 msk torkad rosmarin
0,5 msk torkad salvia
0,5 msk paprikapulver
500g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 msk ljus soja
Olivolja
Salt och peppar


GÖR SÅ HÄR
1) Koka pastan.
2) Skala och hacka löken, skala och riv moroten, hacka paprika. Stek i olivolja tills löken och morötterna mjuknat.
3) Tillsätt pressad vitlök, hackade oliver, kryddor och tomatpuré och stek några minuter till.
4) Tillsätt vattnet, tomatkrosset, soja och grönsaksfond och låt koka ihop.
5) Häller av spadet från bönorna och tillsätt i såsen.
6) När är pastan nästan är färdig kokt, häll av vattnet och tillsätt den i såsen.
7) Låt koka tills att pastan är färdig kokt.



  Kategori Middag/vegetarisk  
  Upplagd 2019-10-26 20:19 (2019-10-26 20:25)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r90.htm  
  Skapad 2019-10-26 20:26