Rödbetssallad  

  Rödbetssallad INGREDIENSER
ca 280 g, avrunnen vikt, inlagda rödbetor
0,5 dl majonnäs
1,5 dl crème fraiche
0,5 msk senap
3 krm salt
1 krm svartpeppar
1 st liten röd lök
1 st rött äpple

GÖR SÅ HÄR
1) Låt rödbetorna rinna av.
2) Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar.
3) Blanda majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Smaka av och tillsätt sedan löken och äpplet. (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)
4) Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem.
5) Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering. Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.


  Kategori Övrigt  
  Upplagd 2020-01-22 20:11 (2020-01-22 20:17)  
  Direktlänk www.famaxe.se/recept/r95.htm  
  Skapad 2020-01-22 20:17