Thailand 2004

2004-07-09 – 2004-08-08

 

2004-07-09, Stockholm
Vi åker med familjen Billing ut till Arlanda, vi checkade in och äter lunch på McDonalds tillsammans med Billings. Planet mot Bangkok lyfte 14:45 och flygningen gick bra.

 

2004-07-10, Koh Samui, Choeng Mon
Vi landade i Bangkok 05:40 lokal tid, checkar in i Thailand och letade efter vårt bagage men det gick direkt till nästa plan. Lyfte till Koh Samui klockan 8:00 med ett mindre propellerplan. Vi landar 9:20 på den lilla flygplatsen på Koh Samui, med en liten nästan helt öppen terminal. Vi tar en taxi från flygplatsen till Hat Choeng Mon, nordöstra Koh Samui. Vi tog in på O’Soleil i en bungalow. Försökte först på stället bredvid som heter PS Villa men de hade inga extramadrasser till barnen. Vi hinner med ett dopp i havet innan det är dags för lunch, spagetti bolognese till alla, efter lunch är det dags att sova middag. På eftermiddagen är det sol och bad på stranden som gäller. Middag på hotellet vid 18-tiden, efter det lite fix i bungalowen och sen sova.

 

2004-07-11
Uppe tidigt, Linn är magsjuk och kräks och sover. Jag och Emil går ner till stranden en sväng på förmiddagen. Äter lunch i vår bungalow. Jag och Emil tar lokalbussen ner till Chaweng på eftermiddagen för att växla pengar. På kvällen mår alla tillräckligt bra för att gå ut och äta middag.

 

2004-07-12
Uppe vid 8:00, frukost på hotellet och alla är friska, efter frukost blir det sol och bad på stranden hela förmiddagen. Vi äter lunch på Otto’s och efter lunch sover vi middag en liten stund. På eftermiddagen tar vi alla bussen ner till Chaweng för att knalla runt där en stund. Vi åker bland annat till stora Tesco-varuhuset. Vi hänger på stora-gatan i Chaweng och på stranden, äter på McDonalds innan vi tar bussen hem igen.

 

2004-07-13
Uppe 8:00, frukost på hotellet. Vi lämnar in tvätt på hotellet och sedan blir det sol och bad på stranden hela förmiddagen. Lunch på Otto’s, samma som igår. barnen delar på en spagetti bolognese. Vi vilar en stund efter lunch, efter det blir det stranden igen på eftermiddagen, barnen badar i 3 timmar i sträck. Vi går upp till vår bungalow vid 18-tiden, lite fix och trix innan går vi ut och äter middag, kycklingspett och currykyckling på Otto’s.

 

2004-07-14
Uppe 8:00, frukost på hotellet, efter frukost gick vi ut till stora vägen och tog lokalbussar till Island Safari. Här såg vi på elefantshow med Linda 7år och Aomsin 3,5år, vi fick också en lite uppvisning av apan Mickey. Efter det var det dags att ut och rida elefant, vi hade en djungeltur på 45 minuter. Efter elefant-besöket åkte vi till södra delen av Chaweng och käkade lunch på San Souci Samui, Kattis gamla ställe. Efter det åker vi hemåt med bussen till vår strand, sol och bad på eftermiddagen. Vi åt middag på Otto’s på kvällen, olika kycklingrätter. Började packa på kvällen.

 

2004-07-15, Koh Phangan, Haad Rin Nai
Uppe 7:30, frukost på hotellet. Vi packar klart det sista och betalar hotellet, lämnar barnvagnar plus lite annat kvar på hotellet. Vi går ut till vägen och tar en buss upp till piren där båten till Koh Phangan går. Båten går klockan 10:00 och tar 50 minuter. Vi gick först till Paradise Bungalow mitt på Full Moon-stranden men inser att detta inte är ett familjeställe, vi äter dock lunch här. Vi åker över till Haad Rin Nai på andra sidan och tar in på Sandys Bungalow. Vi packar upp och knalla ner till stranden och upptäcker att här kan man knappt bada, fullt med sjögräs och annat otrevligt i vattnet. Vi hängde på stranden till 18-tiden, gick till grannstället och käkade middag, mest kyckling som vanligt. Vi frågade en kille på restaurangen om det bästa stället på ön och han tipsade oss om Ao Thong Nai Pan Yai, han kan skjutsa oss dit i morgon för 800 baht så vi bokar med honom.

 

2004-07-16, Koh Phangan, Thong Nai Pan Yai
Uppe klockan 7:30, frukost på hotellet och vi packar allt igen. Vi knallade över till grannstället och fick vänta en stund, de sa också att vi troligen inte kan växla pengar vid Thong Nai Pan Yai så jag åkte först till en bank vid piren och växlade. Vi kom iväg med bilen till Thong Nai Pan Yai klockan 9:40. Ganska dåliga vägar upp, men vi kom fram efter 40 minuter, vi gick till Pen’s och tog en bungalow vid stranden för 600 baht, ett fint ställe. Vi packar upp här och går och äter lunch på Pen’s. Efter lunch var det sol och bad hela eftermiddagen, här är det en jättefin strand. Vi går upp till vår bungalow igen 17:30 och gjorde oss iordning för middag. Det blev kyckling och currykyckling på Pen’s, klockan 21:00 började ett disco någonstans i närheten.

 

2004-07-17
Uppe vid 9:00, frukost på Pen’s och efter frukost blir det stranden hela dagen. Vi åt lunch på Pen’s, spagetti bolognese och sandwichs. Vi gick upp från stranden vid17:30 och gjorde oss iordning för middag. På kvällen gick vi en restaurang åt vänster en liten bit bort och åt, currykyckling och fisk med ris. Inte så farligt disco i kväll.

 

2004-07-18
Uppe 8:30, frukost på Pen’s. Vi tog en long-tail boat till stranden bredvid, Thong Nai Pan Noi, 100 baht. Solade och badade här hela dagen, käkade även lunch här på en lite restaurang. Åkte tillbaka till vår strand vid 14:30, och gick upp till vår bungalow vid 17-tiden. Tog en promenad väster ut på vår strand till en affär, köpte bland annat en frisbee. Vi gick hemåt igen och kastade frisbee innan det var dags att äta middag. Vi gick till en restaurang till höger, hemma igen för att natta barn vid 20:00. I natt var det disco igen till 1-tiden, och klockan 3 började det åska.

 

2004-07-19
Uppe vid 7:30, frukost på Pen’s. Vi hänger på vår strand hela dagen för sol och bad. Äter lunch på Pen’s. På kvällen går vi längst bort till höger och äter middag där, barnen äter hamburgare, vi äter kyckling.

 

2004-07-20
Uppe vid 7:30. Frukost på Pen’s. Även idag hänger vi vid vår strand hela dagen för sol och bad. Vi äter lunch på en trevlig restaurang där man sitter på golvet, pasta och sandwich. På kvällen knallar vi lite vänster ut på stranden och äter där, currykyckling med ris. Nattar barnen vid 21-tiden.

 

2004-07-21, Koh Tao
Uppe vid 8:00, packade ihop allt igen och åt vi frukost och betalade hotellet. Klockan 10:00 åkte vi med en liten flakbil i 30 minuter ner till Thons Sala för att ta färjan till Koh Tao. Färjan gick 11:25, den kostade 700 baht och tog 1½ timma. På piren blev vi uppraggade av en tjej från Sunshine i Chalok Ban Ko som vi nappade på. Vi tittade först på en rum som låg på en övervåning som vi inte ville ha, men det hade ett annat som vi tog med två extramadrasser till barnen, 300 baht. Vi åt först lunch och efter lunch installerade vi oss i rummet. Vid 19-tiden åkte vi in med en flakbil in till stan, Ban Mae Hat, så åker man här. Vi växlade pengar, tittade lite i affärer och åt på en italiensk restaurang, sedan åkte vi hem igen.

 

2004-07-22
Uppe tidigt idag, och iväg vid 7:00 då jag ska dyka, två förmiddagsdyk och är tillbaka strax efter lunch och då gick ner till stranden men den är inte så bra här. Väldigt långrunt, något som flyter runt och en massa hundar. Vi promenerade runt och gick bort till klipporna på bortre sidan, badade lite. Mellis på en restaurang. Vid 17:30 gick vi till vårt rum. Vi åkte in till stan på kvällen och åt på en annan italiensk restaurang, efter middag blev det flakbil hem. Dyken kostar 22$ / st.

 

2004-07-23
Uppe vid 7:30, frukost på hotellet. Vi packade ihop lite badsaker och gick upp till taxi-stolpen och tog en flakbil till stranden Aow Leuk. När vi kom dit så började det att regna så vi hängde på restaurangen en stund och drack juice och milkshake. När det slutat regna gick vi ner till stranden och badade och snorklade. Linn tittade på fiskar med sina nya simglasögon, hon prövade min snorkel och slog i sin lösa tand. Det är jättemycket fisk och koraller bland stenarna. Emil ville inte titta under vattnet, han ska göra det när han är 4,5 år. Vi gick upp och käkade lunch på restaurangen, spagetti bolognese och kycklingcurry. Efter lunch var det mer bad och snorkling, men snart kom det in en massa mörka moln så vi gick upp igen och det tog inte lång tid innan det började ösregna så vi gick upp till restaurangen. Vi bytte om och tog en flakbil tillbaka hemåt, var hemma igen vid 14:30. Vi gick till vår restaurang och käkade lite fruktsallad till mellis, vi hängde på restaurangen och hemma. Åkte in till stan på kvällen och käkade på den första italienska restaurangen igen, spagetti bolognese och kött med potatis. Efter middagen blev det flakbil hemåt.

 

2004-07-24
Uppe vid 8:00, frukost på hotellet. Efter frukost gick vi ner till stranden och hängde där. Vid 11:30 gick vi upp och käkade lunch, barnen åt spagetti bolognese, vi åt sandwich. Jag åkte iväg till dykklubben 12:30. Ute med båten och gjorde två dyk på eftermiddagen. Tillbaka vid hotellet vid 17-tiden. På eftermiddagen åkte vi in till stan och gick lite norr om stan till Sairee Beach, gick runt där en stund ner mot stan, käkade på Café del Sol, pasta och biff. Efter middag tog vi en flakbil hem till hotellet. Dyken kostar 22,5$ / st.

 

 

2004-07-25
Uppe vid 7:30, frukost på hotellet. Vi packade en strand/bad-väska och tog en flakbil in till stan, vi växlar först pengar och går ner till piren. Där tar vi en long-tail båt ut till Nangyuan Island Beach för 200 baht. Vi går först och äter lunch, pasta, och sedan till den smala stranden som är mellan öarna, helt fantastiskt. Vi badar och snorklar här hela eftermiddagen, Emil tittar på sina fötter genom sina simglasögon. Vid 16-tiden går vi upp och äter lite fruktsallad och milkshake, sen tar vi båten tillbaka till Koh Tao, tar ca 20 minuter. Flakbil tillbaka till hotellet för dusch och fix, efter det åkte vi tillbaka in till stan för att äta middag. Vi går tillbaka till Sairee Beach och äter på Café del Sol, barnen äter pasta och vi äter biff. Efter maten blir det som vanligt flakbil tillbaka till hotellet. Regn på kvällen.

 

2004-07-26, Koh Samui, Choeng Mon
Uppe 7:00, vi packade alla våra saker och gick och käkade frukost. Tog en flakbil ner till stan, jag gick in i en dykaffär och köpte en bok om fiskar i Sydostasien. Vi gick ner till piren och vår båt gick 10:00, det är en snabb katamaran som låter jättemycket. Vi går in på Koh Phangan för att plocka upp folk där. Vi är framme vid norra Koh Samui 12:10. Där tar vi en buss till O’Soleil (som ingick i priset). Det fanns inga lediga bungalows så vi tar ett rum med AC och kylskåp, vi gick ner till hotellets restaurang och äter lunch. På eftermiddagen åkte vi in till Chaweng och shoppade lite, åkte till Tesco, käkade på McDonalds, sedan åkte vi hem igen.

 

2004-07-27
Uppe vid 8:00 och frukost på hotellet vid 9-tiden. Vi gick ner till vår strand och hängde där nästan hela dagen, käkade lunch på Otto’s. På eftermiddagen åkte vi buss in till Chaweng och knallade runt lite där, åt inne i stan.

 

2004-07-28
Jag gick upp tidigt och blev upplockad ute på gatan av dykklubben. Vi åkte upp till piren där båtarna till Koh Phangan går och tar en ganska snabb båt upp mot Koh Tao. Först stannar vi lite söder om Koh Tao och gör vårt första dyk där, vi åker upp mot östsidan, utanför Aow leuk Beach och gör vårt andra dyk där. Jag är hemma igen vid 15-tiden. Hinner med en kortis på stranden innan vi åker in till Chaweng och käkar middag. Dyken kostar 22,5$ / st.

 

2004-07-29
Uppe vid 8:00, frukost på hotellet. Vi går ut till stora gatan och tar bussen ner till Chaweng vid 9:30, i Chaweng byter vi buss och åker vidare till Lamai. Här äter vi en tidig lunch på McDonalds. Efter lunch tar vi en vanlig taxi ner till Samui Aquarium & Tiger Zoo för att titta på fiskar och djur. Akvariet var ganska trist, vi tog en glass och väntade på fågel och tiger showen, den var ganska skoj. Efter showen tog vi en svarttaxi tillbaka till Lamai där vi fikade/mellis, fruktsallad och shake. Vi åkte vidare med bussen upp till Chaweng där vi stannade och shoppade lite, käkade middag på Pizza Hut, sedan tog vi bussen hem till oss.

 

2004-07-30
Uppe vid 7:30, frukost på hotellet vid 8:30. Vi hängde på vår strand hela dagen, lunch på Otto’s i form av spagetti bolognese och currykyckling. Linn flätade hela håret med småflätor. Middag på en restaurang lite längre bort på stranden, kyckling i olika former.

 

2004-07-31
Uppe vid 8:00, frukost på hotellet. Efter frukost gick vi på stranden där vi var hela förmiddagen. När vi satt och åt lunch så började det att regna. Vi hängde på rummet en stund men åkte ner till Chaweng och hela vägen ner till Kattis gamla ställe. Där finns en affär som säljer fina träsaker, vi köpte två svarta skålar och fick en flöjt. Käkade middag här nere och efter det åkte vi hemåt. Vi han med ett kvällsdopp innan det blev mörkt.

 

2004-08-01
Uppe vid 7:30, frukost på hotellet, efter frukost gick vi ner på stranden för sol och bad. Lunch på Otto’s vid 11:30, spagetti och sandwich. Efter lunch blev det mer strand, samt munkar till mellis. Klockan 15:00 gick vi upp, duschade och klädde på oss och tog en buss upp till Big Buddha. Knallade runt där och tittade en stund, tog buss ner till Chaweng, växlade pengar och käkade på Burger King, efter det åkte vi hem. Emil kräktes på kvällen.

 

2004-08-02
Uppe 7:30, frukost på hotellet. Det regnar så vi går tillbaka till rummet och börjar packa lite. Klockan 11 gick vi och fixade buss och båtbiljett till Phuket, vi gick och käkade lunch, spagetti bolognese och currykyckling. Efter lunch tog vi buss och taxi ner till Mueang Waterfall, nummer 2. Här fanns även en elefant-trekking ställe och en krokodilfarm. Vi gick mest förbi elefanterna men tittade på krokodilshowen. Efter showen går vi till vattenfallet, fikar lite med blåbärsfanta. När vi var klara här gick vi ut till stora vägen och tar en buss till Chaweng. Vi äter middag i Chaweng, kyckling och hamburgare. Vi stannar och köper lite frukost att ta med på färden i morgon, sedan åker vi hem och packar.

 

2004-08-03, Phuket
Uppe klockan 6:00, vi gör oss iordning och packar det sista, 6:40 blir vi upplockade av vår resekille. Han kör oss till Nathon på östra sidan av Koh Samui, och piren där. Innan vi går på färjan hittar vi vår buss så vi kan lägga in all packning, efter det går vi ombord på vår färja. Färjan över till Don Sak tar ca 1½ timme. Framme i Dok Sak åker vi med bussen till Surat Thani, ca 50 minuter. Vi gick av här och blev skjutsade till en restaurang/kontor för bussbolaget, här skulle vi vänta i 2½ timmar. Vi tog en sväng på stan och käkade lunch. Klockan 12:30 kom bussen, trodde vi! Vi packade in allt och åkte 500 meter, runt kvarteret, här bytte vi till en annan buss så vi stuvade om all packning. Vi kom iväg mot Phuket 13:00. Klockan 16:30 var vi framme i Phuket och blev avsläppta vid On On hotel, vi tog ett rum för 380 baht. Vi la in all packning på rummet och gick direkt ut för att äta middag. Vi skulle gå till min favoritcurry restaurang men den har stängt! Vi hittade en annan restaurang i närheten och det blev kyckling i olika former. Efter det tog vi en sväng på stan och tillbaka till hotellet för att packa upp.

 

2004-08-04
Uppe vid 8:00, frukost på On On Café. Vid 10-tiden gick vi ner till marknadsgatan och tog en blå buss till Patong Beach. Efter ca 35 minuter var vi framme och vi gick direkt ner till stranden. Det var ganska stora vågor till Linns stora glädje medan Emil inte tyckte det var lika roligt. En jättevåg blötte ner nästan alla våra grejor. Vi åt lunch på McDonalds uppe på stora gatan, efter lunch gick vi ner på stranden igen. Vid 17-tiden gick vi upp och åt på restaurang Harrys som hade meny på svenska, kycklingspett och biff. Efter maten tog vi en sväng på stan och tittade i affärer innan vi tog en tuktuk hem till hotellet, den tog ca 20 minuter.

 

2004-08-05
Uppe vid 8:00 och åt frukost på On On Café. Vid 9:30 gick vi ner till marknadsgatan och tog en blå buss till Karaon Beach. Vi var framme efter 30 minuter och gick direkt stranden för sol och bad, ganska stora vågor här också. Vi åt lunch på On The Rocks, bästa spagettin på resan! Det kom en regnskur vid lunch men den gick snabbt över. Efter lunch var vi tillbaka på stranden. Vid 15-tiden gick vi upp från stranden och tog en mellis-glass, gick en sväng på stan/gatan och tog en buss tillbaka till Phuket. Vi gick till hotellet och duschade och bytte om och gick ut på stan, vi gick bland annat till Robinson Ocean Center. Vi tog en tuk-tuk tillbaka till hotellet.

 

2004-08-06
Uppe vid 7:30, frukost på On On Café, efter frukost gick vi till marknadsgatan för att ta en buss till stranden. Idag åker vi till Nai Harn. Vi går direkt ner till stranden men här är det också ganska stora vågor. Lunch på en liten restaurang vid stranden. Vid 15-tiden tar vi bussen tillbaka till Phuket. På eftermiddagen går vi till Phuket Shipping Center, och sedan tillbaka till Robinson Ocean Center, shoppade lite kläder. Vi käkade på McDonads på Robinson. Vi tog en tuk-tuk tillbaka till hotellet.

 

2004-08-07
Uppe vid 8:00, vi packade lite och sedan frukost på On On Café. Vid 10-tiden tog vi en blå buss till Patong Beach. Vi växlade pengar och åt lunch, spagetti och hamburgare. Vi tog en sväng på stan och jag köpte ett par Converse, vi gick till en lekplats där vi stannade en stund. Klockan 14 tog vi bussen tillbaka till Phuket, packade och duschade. Vid 17:00 gick vi ut och på stan och åt middag, kycklingspett och räkor. Vi tog en tuk-tuk tillbaka till hotellet, den väntade medan vi bytte om och vi tog vi den vidare till flygplatsen. Vi checkade in allt på Phukets flygplats och väntade, planet till Bangkok är 30 minuter försenat. Vi landar i Bangkok 23:00. Vi hittar en lekplats på flygplatsen där vi stannar en stund.

 

2004-08-08
Vi hinner skriva och skicka lite vykort. Planet hem är ca 1 timme försenat, barnen somnar på planet innan vi hinner lyfta. Vi landar på Arlanda 7:00 svensk tid. Emil sov 9 timmar av 10 på planet, Linn sov 7 timmar. Clas hämtar oss.